Abonneer je gratis op Techzine!

RIM heeft gisteren bekend gemaakt dat het bedrijf Torch Mobile koopt. Torch Mobile is de ontwikkelaar achter op een WebKit gebaseerd browser, dat nu dus ook naar RIM-toestellen toegaat.

RIM, Research in Motion, is het bedrijf achter de BlackBerry-smartphone, dat voornamelijk in de zakelijke wereld veel gebruikt wordt. Feitelijk heeft RIM maar een consumententoestel, namelijk de de BlackBerry Storm, die exclusief verkrijgbaar is bij Vodafone en als enige BlackBerry ook een touchscreen heeft. RIM heeft inmiddels vrij veel verschillende BlackBerry’s op de markt gezet en binnenkort komt de nieuwe BlackBerry Curve 8520 ook in Nederland uit.

Torch Mobile is een bedrijf bekend van zijn op Webkit gebaseerde browser. Torch Mobile bestaat sinds 2003 en houdt zich eigenlijk alleen maar bezig met WebKit-software. WebKit is een technologie HTML rendert, zodat het weergegeven wordt. Het wordt toegepast in bijvoorbeeld Google Chrome en Safari. Torch Mobile houdt zich vooral bezig met zijn mobiele browser. De browser van Torch Mobile is ‘Iris Browser’ gedoopt.

Op de weblog van Torch Mobile wordt het volgende geschreven over de overname: "Torch Mobile is blij te vertellen dat het bedrijf is overgenomen door RIM, een van de betere smartphone-makers. Ons developers-team zal zich gaan voegen bij dat van RIM en op die manier willen we ons browser op BlackBerry-smartphones beschikbaar maken."

Er is vooralsnog niets bekend over de gemoeide bedragen bij de overname. Of er banen verloren gaan is, is eveneens niet duidelijk.