Vandaag is bekend geworden dat Apple een bedrag van 2,6 miljard betaalt voor de patenten van het inmiddels failliete telecombedrijf Nortel. Dit is ongeveer de helft van wat de groep bedrijven, waaronder Microsoft, neertelt voor de patenten van Nortel.

De patenten zijn nog niet in het bezit van de groep bedrijven
. De transactie moet nog worden goedgekeurd door regelgevende instanties. Het 10-Q-formulier waarin al deze informatie staat vermeldt geen inhoudelijke bijzonderheden over de patenten die dadelijk in het bezit van onder meer Apple komen. De andere bedrijven die meebetalen aan de patenten zijn onder meer EMC, Ericsson, Microsoft, Research In Motion en Sony. Google had ook interesse in de patenten en deed als eerste een bod van 900 miljoen. Het consortium van bedrijven legde uiteindelijk 4,5 miljard dollar neer voor de patenten, voldoende om Google te doen besluiten niet meer te bieden.

De 2,6 miljard dollar lijkt een goede investering te zijn van Apple omdat het bedrijf hiermee haar positie op de markt voor mobiele- en netwerktechnologie verbeterd. Hierdoor krijgt Apple ook een sterkere positie bij de juridische strijd tegen bedrijven als Samsung en HTC.