Abonneer je gratis op Techzine!

Samsung mag zijn nieuwe tablet de Galaxy Tab 10.1 in heel Europa behalve Duitsland verkopen. Dat heeft de rechter uit Düsseldorf vandaag beslist.

Er wordt al enige tijd een hevige juridische strijd tussen Apple en Samsung. Vorige week stapte Apple naar de Duitse rechtbank om een verkoop- en importverbod voor de nieuwe Galaxy Tab 10.1 af te dwingen. Daarbij hoefde Samsung niet gehoord te worden waardoor het verbod eenzijdig opgelegd kon worden.

Samsung stapte afgelopen maandag naar de rechtbank om met spoed beroep aan te tekenen tegen het verbod. Het bedrijf benadrukte dat er verschil is tussen Samsung GmbH, het Duitse filiaal van de tabletproducent en Samsung Korea. Ook is Samsung van mening dat een Duitse rechter geen verbod voor heel Europa kan opleggen. De rechter ging daar in mee waardoor Samsung GmbH mag de Galaxy Tab 10.1 nog steeds niet verkopen maar Samsung Korea mag de nieuwe tablet wel gewoon mogen verkopen in alle andere Europese landen, behalve Duitsland. Het hoger beroep in deze zaak dient op 25 augustus.

In Nederland ging vorige week eenzelfde rechtszaak van start. Ook hier wil Apple een import- en verkoopverbod op de Galaxy Tab 10.1 maar ook op de Galaxy S smartphones. Deze zouden volgens Apple vrijwel identieke kopieën zijn van haar iPad en iPhone. Ook voerde Apple enkele patenten aan waar Android inbreuk op zou maken. De uitspraak van deze rechtszaak volgt op 15 september. De verkoop van de Galaxy Tab 10.1 is in Nederland inmiddels gewoon van start gegaan.