Abonneer je gratis op Techzine!

Techzine schreef er in april al over: Steve Jobs, CEO van Apple, krijgt zijn eigen officiële en geautoriseerde biografie. Uitgever Simon & Schuster zou het boek volgend jaar op de markt brengen, maar de biografie zal veel eerder dan verwacht in de schappen liggen. Vanaf 21 november zal de biografie over Jobs verkrijgbaar zijn in de winkel. Ook de auteur bevestigt op zijn lemma op Wikipedia de nieuwe lanceerdatum.

De auteur van de te verschijnen biografie is Walter Isaacson. Hij schreef onder andere voor CNN en Time Magazine maar ook de biografie over Henry Kissinger, Benjamin Franklin en Albert Einstein. Isaacson begon in 2009 met de biografie over Steve Jobs. In twee jaar tijd had hij meer dan 40 interviews met de Apple topman en sprak hij ongeveer 100 mensen in zijn omgeving, variërend van familie en vrienden tot collega’s en rivalen. Volgens de auteur heeft Jobs geen inspraak gehad in de samenstelling en wilde hij ook geen inzage voor de publicatie.

"Het boek kwam binnen en het is klaar", aldus Tracey Guest, marketingdirecteur van uitgever Simon & Schuster, die hiermee het eerder verschijnen van de biografie verklaart. De uitgever zegt dat de biografie "een pakkend verhaal is van het leven in een achtbaan en een intense persoonlijkheid".

Naast een officiële biografie wordt Jobs ook als stripheld vereeuwigd door uitgeverij Bluewater Productions. Het stripverhaal zou de nadruk leggen op Jobs privéleven en zijn gezondheidsproblemen enerzijds en zijn zakelijke kant anderzijds.