De dagen voor de Mac Pro zijn geteld als we de anonieme bronnen van Apple Insider mogen geloven. Vanwege tegenvallende verkoopcijfers overweegt Apple om de stekker uit deze serie te trekken.

Hoewel Apple eerder dit jaar aankondigde de nieuwste Sandy Bridge processoren van chipfabrikant Intel te zullen verwerken in de nieuwste Mac Pro’s, overweegt Apple om de investeringen in deze producten stop te zetten. Volgens welingelichte, anonieme bronnen dalen de verkoopcijfers van de Mac Pro al sinds mei van dit jaar. Daardoor zou de winstgevendheid als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Een andere overweging is dat Apple de nieuwe I/O-technologie Thunderbolt standaard in diverse producten heeft verwerkt, waaronder de MacBook Air, MacBook Pro, iMac en Mac Mini. Hierdoor zouden deze computers nog populairder worden dan de Mac Pro en de verkoopcijfers nog lager uitvallen in de toekomst.

In hoeverre de anonieme bronnen gelijk hebben over de tegenvallende verkoopcijfers, kunnen we helaas niet nagaan. Bij de presentatie van kwartaalcijfers noemt Apple alleen het aantal desktops dat ze verkocht heeft. Hier worden de verkoopaantallen van de iMac, de Mac Mini, de Mac Pro en Xserve producten meegenomen. Een nadere specificering van deze samenstelling geeft Apple niet.