Cisco wil overname Skype ongedaan maken

Abonneer je gratis op Techzine!

Cisco gaat proberen om Microsoft’s overname van Skype ongedaan te laten maken in Europa. Microsoft nam Skype eind 2011 over voor 8,5 miljard dollar. Cisco vindt dat de rechtbank die goedkeuring verleende voor de overname dwalingen heeft gemaakt in het proces.

Cisco zal vandaag een zaak voorleggen aan het Gerecht van de Europese Unie. In februari 2012 kondigde’s werelds grootste fabrikant van netwerkapparatuur al aan gerechtelijke stappen te willen nemen tegen de overname, daar lijkt het nu ook van te komen.

Het probleem dat voor Cisco ontstond bij een overname, was dat Microsoft een duidelijk monopolie zou krijgen in de communicatiemarkt. Daarbij kan Microsoft kleinere instanties negeren door Skype niet samen te laten werken met hun diensten en producten.

Het lijkt onwaarschijnlijk dat het besluit nog wordt herroepen. Mocht dat inderdaad niet gebeuren heeft Cisco nog één mogelijkheid over, de zaak kan nog voorgelegd worden aan het Europese Hof van Justitie, wat de hoogste Europese gerechtelijke instantie is.

Cisco wordt in de rechtszaal bijgestaan door het Italiaanse Messagenet SpA. Over het algemeen wordt besloten om een overname gewoon door te laten gaan, de laatste keer dat in het voordeel van de aanklager besloten werd was in 2002, toen Sony Music platenlabel BMG wilde overnemen.