1 min

Cisco heeft beroep aangetekend tegen de goedkeuring van de Europese Commissie voor de overname van Skype door Microsoft. Cisco wordt hier bijgestaan door Messagenet, een VOIP- en video-aanbieder. Samen wil het de domintantie van Microsoft op deze markt tegengaan.

Ondanks dat de overname in oktober 2011 al is goedgekeurd, wil Cisco dat de Europese Commissie de beslissing heroverweegt. Cisco vreest voornamelijk dat Microsoft straks Skype gaat integreren in haar eigen producten zoals het Lync platform. Cisco heeft dan ook aangegeven dat het niet direct tegen de overname is, maar ziet graag aanvullende voorwaarden die ervoor zorgen dat Skype op meerdere platformen zou moeten kunnen werken. Microsoft heeft eerder echter al laten weten Skype niet exclusief voor Windows te willen gebruiken. Sony’s nieuwe handheld de PS Vita is hier een voorbeeld van, al gaat het hier om voice-bellen.

Het beroep is één dag voor het verstrijken van de deadline ingediend, aangezien Cisco nog in onderhandeling was met Microsoft over open standaarden, maar hier was Microsoft nog niet klaar voor. Het is nu afwachten op het oordeel van het Europese Hof, zij kan de beslissing van de Europese Commissie nog terugdraaien.