In 2011 heeft Microsoft VoIP-service Skype overgenomen voor een bedrag van 8,5 miljard dollar. Cisco heeft echter geprobeerd om dit terug te draaien middels een rechtszaak die het in 2012 aanspande. Deze week werd Microsoft echter in het gelijk gesteld.

In 2011 legde Microsoft een bedrag van 8,5 miljard dollar neer voor de overname van de bekende VoIP-service Skype. Cisco was van mening dat er een monopolie zou ontstaan in de markt voor video-conferenties en stapte naar de rechter om de overname aan te vechten.

De rechtbank in Luxemburg dacht hier echter anders over. In een statement van de rechter werd aangegeven: "Microsoft’s aankoop is mogelijk binnen de internationale markt van de Europese Unie. De samenvoeging zorgt niet voor restricties in de markt voor video-communicatie voor consumenten en bedrijven."

Cisco, dat samen met de Europese Skype-rivaal Messagenet bezwaar aantekende tegen de overname van de VoIP-dienst, gaf aan dat het graag zou zien dat Microsoft en andere bedrijven gaan werken aan een standaard voor video-conferenties waardoor het mogelijk wordt om verschillende producten samen te laten werken.

Het bedrijf is teleurgesteld dat de rechtbank de commissie niet verplichtte om de interoperabiliteit van de Microsoft/Skype samenvoeging opnieuw te bekijken. Cisco gaf echter wel aan niet meer in hoger beroep te gaan.