HUB Uitgevers, de uitgever van onder meer bladen als PCM, Power Unlimited en PC-Active, is failliet verklaard door de rechter.

Dit meldt een woordvoerder van HUB Uitgevers tegenover Tweakers. Maandag gaf de directeur van HUB al aan dat een faillisementsaanvraag was ingediend. Deze aanvraag is nu door de rechter goedgekeurd. Onderdeel hiervan is dat er nu een curator is aangesteld die gaat onderzoeken of, en welke delen eventueel, door mogelijk geïnteresseerde partijen overgenomen zouden kunnen worden.

Ondertussen gaan de redacties van de verschillende tijdschriften gewoon door met hun werkzaamheden en zal naar verwachting ook gewoon het volgende nummer van elk van de tijdschriften verschijnen. Op de website van PCM is te lezen: "Eind volgende week zal het oktobernummer van PCM dan ook geheel volgens planning naar de drukker gaan; uiterlijk twee weken later ligt het nummer op je deurmat of in de winkel." Op de sites van de andere bladen is een soortgelijk bericht.

Door Martijn Verkuil, werkzaam bij HUB Uitgevers, wordt tegenover Techzine bevestigd dat in ieder geval Power Unlimited en Computer Idee winstgevende titels binnen het portfolio van de uitgever zijn. Dat geldt volgens volgens de hoofdredacteur van PCM ook voor die titel.

Vorig jaar kondigde HUB Uitgevers al een reorganisatie aan. Hierbij vielen veel ontslagen: de gehele redactie van het blad PCM moest opstappen en in totaal verdwenen er 35 van de 161 banen.

De curator zal proberen (delen van) het bedrijf te verkopen. Of dat ook gaat lukken, is niet zeker.