Symantec komt dit jaar voor het eerst sinds 1991 niet met een nieuwe versie van Norton Antivirus. Het Amerikaanse bedrijf heeft besloten dat alle versies van de Norton-software worden samengevoegd in één product: Norton Security.

Norton Antivirus, Norton Internet Security en de verschillende Norton 360-versies zullen verdwijnen uit het assortiment van Symantec. Het bedrijf wil systeembeveiliging bovendien niet meer als product maar als dienst aanbieden en zodoende wordt bewogen richting een model met abonnementen.

Het nieuwe Norton Security zal de diensten van Norton Antivirus en Norton Internet Security samenvoegen. Naast het aanbieden van protectie tegen malware en virussen zal Norton Security ook de webbrowser beveiligen.

Het is op dit moment nog onduidelijk hoeveel Norton Security zal kosten. Volgens Symantec-topman Gerry Egan zullen de kosten vergelijkbaar zijn met het huidige aanbod. Een duurdere versie zal ook opslag in de cloud bieden met behulp van technologie van SwapDrive, dat Symantec in 2008 overnam.