Sony Mobile-topman zegt dat divisie niet zal worden verkocht

Abonneer je gratis op Techzine!

De topman van Sony Mobile, Hiroki Totoki, zegt dat Sony Mobile gewoon Sony blijft en de divisie niet zal worden verkocht. Dat zou Totoki hebben gezegd tegen de Franse krant Le Monde, aldus Reuters. De afgelopen maanden kwam een mogelijke verkoop van Sony Mobile meerdere malen ter sprake.

Twee weken geleden liet de CEO van Sony, Kazuo Hirai nog weten dat alle opties worden bekeken om Sony weer winstgevend te maken, waaronder het afstoten en verkopen van Sony Mobile. De topman van Sony Mobile stelt nu dat er geen sprake van is en dat Sony Mobile niet zal worden verkocht.

Totoki heeft wel laten weten dat hij het assortiment van Sony Mobile te breed vind en dat Sony Mobile zich meer moet focussen op de belangrijkste mobiele producten. Daarmee lijkt het assortiment van Sony de komende maanden smaller te gaan worden.

Op het Mobile World Congress heeft Sony desalniettemin twee producten geïntroduceerd, de Sony Xperia Z4 Tablet en de Sony Xperia M4 Aqua. Enkele weken geleden werd ook de Sony Xperia E4 gepresenteerd. Daarmee lijkt het doel om het assortiment smaller te maken nog niet in werking te zijn.