1 min

Sony is voornemens om zijn accu- en batterijdivisie van de hand te doen. Het Japanse bedrijf wil deze bedrijfstak verkopen aan de Murata Group wat eveneens een Japans bedrijf is. Sony ontwikkeld al sinds 1975 batterijen maar wil zich meer gaan focussen op zijn kernproducten en daar vallen accu’s en batterijen niet onder.

Sony is inmiddels al enkele jaren bezig met het herstructureren van het bedrijf. Verschillende onderdelen zijn inmiddels afgestoten, terwijl andere, zoals de sensordivisie, om eigen benen is komen te staan. De afgelopen jaren hielden de succesvolle Sony divisies de minder goedlopende divisies overeind. Daar wil het Japanse bedrijf vanaf gaan stappen, elke divisie moet zijn eigen broek ophouden en als dat niet lukt, moet er of geïnvesteerd worden of het mes gaat erin.

Sony maakt nu ook duidelijke keuzes in de producten die het wil behouden en degene waar het afscheid van wil nemen. Voor de Sony Energy Devices Corporation in Japan en bijbehorende fabrieken in China en Singapore is het einde nabij binnen de Sony-familie, Sony gaat deze onderdelen verkopen aan de Murata Group.

Op dit moment worden de laatste details nog uitgewerkt maar in oktober moet de overname een feit zijn. Sony wil zich de komende jaren gaan focussen op digital imaging, gaming en mobile.