1 min

Tags in dit artikel

, ,

Voor de gebruikers zijn de virussen en wormen een plaag, maar voor de internetaanbieders zijn ze een ernstige financiële aanslag. P2P-bedrijf Sandvine heeft een rapport uitgebracht, waarin is gebleken dat het dit jaar 304 miljoen euro gaat kosten aan ISP’s. De ISP’s leiden vooral onder de verhoogde druk op hun netwerken en het opruimwerk na een wormaanval.

Sandvine schat dat 2 tot 12 procent van het dagelijkse internetverkeer kwaardaardig is, bijvoorbeeld virussen en wormen. Zelfs op goed beveiligde netwerken is 5 procent van het internetverkeer kwaardaardig. ISP’s moeten dus niet alleen om kunnen gaan met een hoge werkdruk tijdens een wormaanval, maar ook de gevolgen kunnen dragen van een Denial-of-Service aanval en de overblijfselen van vorige aanvallen. ISP’s moeten dus wel investeren in het tegen gaan van dit probleem.

De 304 miljoen zijn verdeeld over tactical-response teams, overbelaste supportafdelingen, hoger bandbreedtegebruik en het verlies van vertrouwen door de klant, aldus Sandvine.