2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Alcatel heeft vandaag bekendgemaakt dat het in Nederland één miljoen SpeedTouchTM ADSL modems heeft verkocht. De overschrijding van de magische grens van één miljoen modems toont aan dat ADSL in Nederland vaste voet aan de grond heeft gekregen. Hierdoor is er een volwassen breedbandmarkt ontstaan met een snel groeiende behoefte aan nieuwe multimediadiensten op basis van data, spraak en video. Sinds de introductie van ADSL, ruim vier jaar geleden, is Alcatel de voornaamste leverancier van ADSL-systemen in Nederland.

Het SpeedTouchTM USB-modem voor een enkelvoudige PC-aansluiting was lange tijd het meest verkochte model. Met de komst van meerdere PC’s in de Nederlandse gezinnen is dit model langzaam aan verdrongen door ethernetmodems voor het aansluiten van meerdere computers. Belangrijke trends daarbij zijn het toenemende belang van goede beveiligingsfuncties en de mogelijkheid om draadloze verbindingen te leggen tussen computers. In de nabije toekomst zullen de ADSL-modems zich verder ontwikkelen tot een breedbandcentrale waarop verschillende soorten apparatuur kunnen worden aangesloten, waaronder radio en televisie. Dergelijke residentiële gateways bieden bovendien allerlei aanvullende mogelijkheden zoals een ouderlijke controlefunctie waarmee ongewenste internetsites geblokkeerd kunnen worden. Ook is het mogelijk om draadloos video- en televisiesignalen over te brengen naar bijvoorbeeld een televisietoestel. Bovendien bieden de nieuwe ADSL2+ SpeedTouchTM modellen downstreamsnelheden tot 25 Mbit/s. De VDSL SpeedTouchTM modellen bieden zelfs 25Mbit/s voor symmetrische communicatie.

"Zowel consumenten als zakelijke gebruikers zullen hun DSL-aansluiting steeds meer gaan benutten voor allerlei multimediatoepassingen," aldus Marco Huberts, Vice President Benelux van Alcatel. "Niet alleen om televisie te kijken of radio te luisteren, maar ook voor videofonie en videoconferencing, het op afstand bewaken van mensen en objecten, en gewoon telefoneren. Alcatel zal ook in de toekomst een belangrijke bijdrage blijven leveren aan de ontwikkeling van breedband en van multimediadiensten in Nederland."

Alcatel zet de toon met de levering van ’s werelds meest innovatieve en technisch vooruitstrevende DSL-oplossingen op een breedbandmarkt die een tomeloze groei laat zien. Alcatel heeft wereldwijd inmiddels meer dan 39 miljoen DSL-lijnen geleverd en is met een marktaandeel van 37% absoluut marktleider. Sinds de overname van Alcatel’s SpeedTouchTM productlijn door Thomson is Alcatel het distributiekanaal van Thomson voor de Nederlandse markt.