2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Alcatel heeft vandaag bekendgemaakt dat het een nieuw en exclusief contract heeft getekend met KPN voor de uitbreiding van KPN’s breedbandinfrastructuur op basis van Digital Subscriber Lines (DSL). Dit contract heeft een waarde van enkele tientallen miljoenen euro’s. Alcatel’s toonaangevende DSL-oplossing stelt KPN in staat om geavanceerde breedbanddiensten te bieden, zoals video-on-demand en televisie-uitzendingen voor consumenten, en VPN en VoIP-diensten naar kleine en middelgrote bedrijven.

Alcatel levert zijn 7300 Advanced Services Manager (ASAM) voor uitbreidingen in 300 centrales. Daarnaast zal Alcatel in nog eens 140 centrales de apparatuur van derden vervangen om KPN’s netwerk geschikt te maken voor interessante nieuwe diensten op het vlak van informatie, communicatie en amusement. De Alcatel 7300 ASAM biedt een scala aan mogelijkheden voor het aanbieden van nieuwe breedbanddiensten in de toekomst. Naast snel Internet kan KPN dankzij de Alcatel 7300 ASAM ook geïntegreerde spraak, data en videodiensten bieden zoals het bekijken van videobeelden, het downloaden van muziek, het spelen van interactieve games en het gebruik van allerhande breedbandige communicatiediensten zoals bijvoorbeeld videoconferencing. Bovendien krijgt KPN de mogelijkheid om zijn dekking in Nederland verder uit te breiden naar meer afgelegen en minder dichtbevolkte locaties.

Alcatel heeft sinds het jaar 2000 reeds meer dan 500 centrales van KPN voorzien van de Alcatel 7300 ASAM en heeft bovendien reeds meer dan 750.000 DSL-modems aan KPN geleverd. Alcatel is wereldwijd marktleider op het gebied van DSL met een marktaandeel van 36,9% en zal die positie gebruiken om KPN te ondersteunen in het uitbreiden van de dekking van DSL in Nederland en het verhogen van het aantal abonneeaansluitingen.