1 min

Tags in dit artikel

Logitech VideoCall for broadband, zo heet de nieuwe videoconferencingdienst die Logitech heeft geïntroduceerd in Nederland en nog 18 andere landen. De doelgroep is, zoals de naam al zegt, mensen die al een breedband-verbinding hebben.

Ondanks dat veel populaire chatprogramma’s, zoals MSN en ICQ, uitgerust zijn met een webcam mogelijkheid, denkt Logitech dat er genoeg mensen zijn die een "geïntegreerde video- en audio-ervaring" willen. Daarom is Logitech ook bezig om toepassingen voor webcams verder te ontwikkelen, zodat er "meer waarde en vraag ontstaat in deze productiecategorie". Problemen bij de synchronisatie tussen beeld en geluid moet voorkomen worden door een compressietechniek die Logitech zelf heeft ontwikkeld.

Een gesprekspartner kan geselecteerd worden door middel van een contactlijst. Door middel van deze speciale contactlijst kan een hoge audio- en videokwaliteit worden gegarandeerd, dit natuurlijk alleen als de verbinding snel genoeg is. Daarom vereist de software een minimale uploadsnelheid van 100 Kbps.

Er is ook een mogelijkheid om PowerPoint-presentaties te delen met de contactpersoon. Ook kunnen er foto’s gemaakt worden tot 1,3 megapixel die daarna met de gesprekspartners te delen zijn. Dit is natuurlijk alleen als de camera voldoende kwaliteit heeft.

De software kan gratis gedownload worden, deze software heeft een proefperiode van 30 dagen. Een jaar VideoCall kost iets meer als 50 euro. Een maandabbonnement kost 5,35 euro.