2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Skype en Logitech hebben een samenwerking aangekondigd. Ze gaan samen ‘High Quality Video’ ontwikkelen. ‘High Quality Video’ moet een nieuw standaard voor webcams worden. De beelden zijn mooier, scherper en sneller.

Logitech heeft besloten om alle stuurprogramma’s opnieuw af te stellen voor dit doeleind. De herschreven stuurprogramma’s zijn afkomstig van de Quickcam.

"Dit is een grote stap op het gebied van gratis videogesprekken via Internet", zegt Gareth O’Loughlin, general manager mobile and hardware devices van Skype. "High Quality Video biedt de unieke mogelijkheid om de communicatie van 246 miljoen gebruikers naar een hoger niveau te tillen. Ongeveer één van de vier Skype gesprekken gaan gepaard met video. We weten dus dat onze doelgroep videocommunicatie zeer op prijs stelt. Dankzij High Quality Video worden videogesprekken via Skype aanmerkelijk realistischer. In het verleden hadden alleen grote bedrijven de beschikking over deze vorm van kwalitatief hoogwaardige videocommunicatie. Het is nu tijd om de technologie voor iedereen toegankelijk te maken."

"High Quality Video heeft alle voordelen in zich van bestaande videogesprekstechnologie – waaronder het gratis wereldwijd communiceren met familie en vrienden en zakelijke communicatie tussen bedrijven – en verbetert de ervaring op praktisch alle fronten", zegt Gina Clark, general manager en vice president van de Logitech Internet Communications business unit. "Wanneer mensen eenmaal High Quality Video hebben meegemaakt, dan zal het de nieuwe standaard worden om met anderen te communiceren."

Met de nieuwe software is VGA kwaliteit webcammen mogelijk, dit zijn 30 frames per seconden en een resolutie van 640 x 480 pixels. Ook moet de computer beschikken over minimum systeemeisen, dit is een dualcore processor. Beide partijen moeten aan deze eisen voldoen voordat er van ‘High Quality Video’ gesproken kan worden.

De webcams die momenteel de hoge kwaliteit beelden ondersteunen zijn: de Logitech® QuickCam® Pro 9000, de Logitech® QuickCam® Pro for Notebooks en de Logitech® QuickCam® Sphere AF. Deze drie webcams zijn net wat luxer, ze hebben bijvoorbeeld een Carl Zeiss lens. Ze hebben tevens een autofocus.

Voordat de boel bruikbaar is moet Skype ook versie 3.6 zijn. Deze versie komt waarschijnlijk medio november uit. Medio november komen tevens de nieuwe stuurprogramma’s van Logitech uit. Het is echter geen goedkoop grapje, een dergelijke webcam kost je minstens honderd euro.