Google wil gaan investeren in startups die zich bezighouden met de ontwikkeling van aan de Google Assistant gerelateerde zaken. Kortom: nieuwe en kleine bedrijven die toepassingen bedenken voor de virtuele assistent van Google, kunnen fondsen ter beschikking krijgen om die ideeën daadwerkelijk te ontwikkelen.

Dat laat Google in een blogpost weten. Het nieuwe investeringsprogramma dient echt ter stimulering van startups die “onze passie voor het digitale assistent ecosysteem delen”. Ook gaat het om bedrijfjes die “de mogelijkheden van wat digitale assistenten kunnen doen” flink weten te stimuleren.

Hulp op alle fronten

Niet alleen biedt Google de startups geld, maar ook hulp om bijvoorbeeld nieuwe medewerkers te vinden. Google biedt de bedrijfjes ook vroege toegang tot aankomende nieuwe functies en tools, advies van Google-technici, productmanagers, designexperts en staat toe dat de startups het Google Cloud Platform gebruiken om hun tools mee te bouwen.

Google laat ook weten dat het bedrijven zal helpen om hun nieuwe producten te promoten via de marketingkanalen. Dat kan potentieel heel interessant zijn, gezien het enorme bereik van Google op de advertentiemarkt. Tegelijk neemt Google het op zich om de startups te helpen hun producten en diensten zo snel mogelijk op de markt te brengen.

Op die manier vermindert Google niet alleen het risico voor zichzelf, maar ook voor de startups die het helpt. Google onthulde niet hoeveel geld het in dit nieuwe programma steekt. Bedrijven die interesse hebben om er deel van uit te maken, kunnen zich online aanmelden via deze pagina.