Microsoft Teams krijgt mogelijk binnenkort een Linux-versie

Abonneer je gratis op Techzine!

Microsoft Teams is vandaag beschikbaar voor Windows, macOS, iOS en Android. Linux-gebruikers moeten zich tot de webversie richten om met Teams te communiceren. Slack, de grootste concurrent van Teams, heeft wel een Linux-versie. Microsoft kan daarom niet achter blijven.

Er is al veel langer sprake van een Linux-versie van Microsoft Teams. In 2016 werd er al een een Teams UserVoice pagina aangemaakt waar Teams ingenieur Alex nu bevestigt dat Teams op elk platform beschikbaar moet zijn. Hij benadrukt specifiek dat Linux-gebruikers daarin belangrijk zijn.

Belangrijke nuance: de reactie van Alex is van afgelopen maand, wat betekent dat de Linux-versie hoog op het prioriteitenlijstje van Microsoft staat. Hij eindigt zijn post met ‘Stay tuned for more information soon’.

Slack achterna

Tegelijkertijd merkt Hayden op Twitter op dat Microsoft een apt repo heeft aangemaakt, maar dat er voorlopig nog helemaal niets in zit.

 

 

Het lijkt alvast logisch dat Microsoft aan een Linux-versie van Teams werkt. Aartsvijand Slack heeft al langer een Linux-versie. Mogelijk vormt dat een belangrijke barrière om de overstap te maken naar Teams. We achten de kans groot dat Microsoft de komende weken met meer nieuws naar buiten komt om Linux-gebruikers te plezieren.

Wereldwijd gebruiken meer dan 19 miljoen mensen Microsoft Teams, waarvan ruim 13 miljoen dagelijks. Hiermee overstijgt de chatdienst van Microsoft die van concurrent Slack, die een totaal van 10 miljoen dagelijkse gebruikers kent.

Gerelateerd: Microsoft Teams is met 19 miljoen gebruikers populairder dan Slack