2min

Tags in dit artikel

, ,

Electronic Arts heeft, in het kader van het komende Europese kampioenschap voetbal een website gelanceerd waarop gamers hun prestaties kunnen volgen. Tegelijkertijd ligt UEFA EURO 2008, de enige game met de officiële licenties van het echte voetbalkampioenschap, overal in Europa in de winkels.

UEFA EURO 2008 beschikt over een nog toegankelijkere en snellere versie van de toonaangevende EA SPORTS-voetbalengine en bevat vrijwel alle teams en officiële stadions van UEFA EURO 2008.

Gamers kunnen één van de 52 Europese nationale teams naar de overwinning leiden in een virtuele reproductie van het toernooi van de kwalificatieronde tot de finale.

In het nieuwe speltype Aanvoerder van je land kunnen gamers zelf het veld opgaan, hun positie als aanvoerder verdienen en op inspirerende wijze hun land naar de overwinning leiden. Bovendien kunnen ze hun successen op de grasmat vieren met een van de interactieve vreugdedansen, waardoor het feestgedruis van het evenement nog meer tot leven komt.

Nu UEFA EURO 2008 in heel Europa in de winkels ligt, kunnen gamers zich aanmelden op de site om hun resultaten te vergelijken met die van rivalen overal ter wereld in het online speltype Land tegen land in UEFA EURO 2008. Land tegen land is een dagelijkse online competitie waarin je je land vertegenwoordigd tegen rivaliserende landen en probeert Europa te veroveren. Door het baanbrekende puntensysteem worden alle prestaties in UEFA EURO 2008 beoordeeld, geregistreerd en geüpload, terwijl je verbonden bent met EA-servers.

Alle beoordelingen tellen mee voor de gamer- en landen-klassementen. Je kunt als elk team tegen elke tegenstander spelen en toch punten verdienen voor het door jou gekozen land. Hoe moeilijker de uitdaging voor jou (en voor je land), hoe meer statuspunten je kunt verdienen.

De nieuwe voetbalwebsite van EA SPORTS wordt een startpagina voor alle EA SPORTS-voetbalfans. Ze kunnen de site bezoeken om in contact te komen met de grootste voetbalgamer-gemeenschap ter wereld en daar zelf een actieve rol in te spelen. Gebruikers kunnen deelnemen aan toernooien en online competities met voetbalfans van over de hele wereld.

Daarnaast kunnen ze statistieken bijhouden, de functies van alle EA SPORTS-voetbalgames bekijken, filmpjes uploaden en zich aansluiten bij groepen. De site is beschikbaar in vijf verschillende talen (Engels, Duits, Frans, Italiaans en Spaans) en wordt regelmatig voorzien van nieuw materiaal, nieuwe filmpjes en nieuwe functies. Voetbalfans blijven dus volledig op de hoogte van hun favoriete voetbalgames van EA SPORTS als ze de site regelmatig bezoeken.

UEFA EURO 2008 is ontwikkeld door EA Canada in Burnaby, British Colombia, Canada. De game is nu verkrijgbaar in heel Europa voor de Xbox 360, de Playstation 3 en PlayStation 2, PSP, PC en mobiele telefoons.