2min

Electronic Arts kondigde vandaag FIFA Online aan. Een gratis spel in de FIFA-franchise. Eerst zal er een gesloten bèta plaatsvinden waarvoor men zich kan inschrijven, vervolgens een open bèta waar iedereen deel aan kan nemen.

Vanaf 3 februari aanstaande is het mogelijk om je in te schrijven voor de Europese gesloten bèta. Dat kan op de officiële site. 20.000 spelers zullen toegelaten worden tot de bèta en feedback kunnen geven over het spel. Vanaf juni kan iedereen deelnemen door middel van een publieke bèta. Vanaf juni is het spel dus door iedereen te spelen, weliswaar in het Engels. In de 12 tot 24 maanden daarna zorgt EA Sports ervoor dat het spel vertaald wordt naar andere talen. Noord-Amerika moet het langste wachten en krijgt het spel pas als de Europese versies beschikbaar zijn.

"De FIFA-franchise heeft ontzettend veel aan de fans te danken en we proberen altijd zoveel mogelijk naar onze achterban te luisteren. Nu nodigen we alle voetbalfans in Europa uit om massaal in een nog eerdere fase mee te denken. Zo kunnen ze ons helpen een nieuwe voetbalgame te creëren", zegt uitvoerende producent Kaz Makita. "De fans bepalen welke functies het belangrijkst zijn. Aan het einde van de ontwikkelingsfase willen we een voetbalgame uitbrengen die je snel tussendoor thuis of op je werk kunt spelen."

"Er zijn ontzettend veel fans die geen console-game willen spelen omdat ze vinden dat het teveel tijd kost en andere zaken prioriteit geven. Dat betekent natuurlijk niet dat ze geen voetbalgame van topkwaliteit willen spelen", legt Makita uit. "FIFA Online wordt specifiek voor deze groep ontworpen."

In het spel zullen onder andere 30 competitielicenties zijn opgenomen, 500 clubs en meer dan 15.000 verschillende voetballers. Tijdens de gesloten bèta is het mogelijk deel te nemen aan de 2010 FIFA World Cup South Africa-modus. Het spel is volledig te besturen met de muis.