2min

Tags in dit artikel

, ,

Algemene indruk

Ik moet direct toegeven dat ik een aanhanger ben van de Pro Evolution-reeks van Konami. Grafisch misschien wat minder dan de Fifa-reeks van EA Sports, maar dat maakt de, in mijn ogen, betere gameplay meer dan goed. Toch heb ik altijd de FIFA-reeks een eerlijke kans gegeven.

Zo ben ik in het bezit van een Xbox 360-versie van FIFA 07, die ik ergens op de kop tikte, om toch een eerlijke vergelijking te kunnen maken met Pro Evolution Soccer 6 die rond dezelfde tijd uitkwam.

Toen de PlayStation 3-versie van UEFA Euro 2008 bij mij op de mat plofte hoopte ik dat het niet zo’n teleurstelling zou zijn als mijn eerdere FIFA-ervaringen.

Eerste indruk



Vol verwachting schoof ik de schijf in mijn glanzende PlayStation 3. Nadat ik opgewarmd was door een aantal video’s van hoogtepunten uit eerdere finales kon de pret beginnen. Door te beginnen met een eenvoudige wedstrijd tegen een makkelijke tegenstander op een laag niveau probeerde ik wat in de FIFA-stemming te komen.

Gelukkig bestaat er de optie om de besturing zodanig in te stellen dat het lijkt alsof je PES aan het spelen bent. Dat scheelt alweer.



Helaas kreeg ik, mede door de experimenten met de besturing, aardig klop van één of ander slecht land, dus dat begon goed. Toch ging het al snel beter, waardoor ik besloot om aan de EK-eindronde te beginnen. Erg chauvinistisch ben ik niet aangezien ik voor Duitsland koos om mijn geluk te beproeven. Deze keus is eigenlijk gemaakt omdat het Oranje niet met de echte namen in het spel zit, waarschijnlijk door problemen met de aankoop van licenties op de spelersnamen. Echt een gemis en een bittere teleurstelling.

Leuke toevoeging is de website van EA Sports, waarop je je kan aanmelden. Binnen het spel verdien je punten die gebaseerd zijn op score en niveau. Als je op semi-pro-niveau spelende als San Marino Engeland weet te verslaan verdien je meer punten dan als je dit andersom weet te presteren.

Op deze site is het tevens mogelijk om de verdiende punten uit te geven om je gemaakte karakter te voorzien van kleding en diverse ‘Bling-Bling’-artikelen.