1 min

Tags in dit artikel

, ,

Cisco Systems Inc overweegt om een webgebaseerd alternatief op Microsoft Office te ontwikkelen, aldus het bedrijf zelf.

De netwerkgigant wil zijn activiteiten op het internet namelijk uitbreiden. Senior vice president van Cisco, Doug Dennerline, liet op dinsdag weten dat zijn bedrijf mogelijk aan de slag gaat met een zakelijk alternatief op Microsoft Office. Zakelijke gebruikers zouden dan documenten op kunnen stellen en kunnen delen via de WebEx-samenwerkingsservice.

Internetgebaseerde alternatieven op Microsoft Office bestaan al vijf jaar, alleen zakelijke gebruikers zijn er nog niet ondersteboven van. Mocht het Cisco wel lukken om een succesvolle concurrent te bouwen, dan zou het wel eens een groot onderdeel kunnen worden. In het recentste fiscale jaar haalde Microsoft Office namelijk zestig miljard dollar binnen.

Overigens is Google ook al actief op deze markt met Google Apps. Deze webapplicatie bevat een tekstverwerker, spreadsheetprogramma en PowerPoint-software.

Dennerline, die verantwoordelijk is voor de online samenwerkingsproducten van Cisco, liet weten dat hij zeker is geïnteresseerd in deze markt. "Het is een interessante ruimte. We denken er zeker over", vertelde hij zonder verdere uitleg te geven in een nieuwsconferentie.

De diensten van WebEx bestaan op dit moment uit online meetings, e-mailservices en instant messaging. Overigens is Cisco niet geïnteresserd in het verkopen van online applicaties waarmee bedrijven verkopen en marketingactiviteiten kunnen beheren.