Microsoft Teams frist het design van Channels op

Microsoft Teams frist het design van Channels op

Microsoft heeft de Channels-functionaliteit in Teams onlangs een nieuw uiterlijk en bredere functionaiteiten gegeven. Dit om gebruikers van Channels beter te navigeren door de verschillende opties die de functie te bieden heeft.

De Channels-optie in Microsoft Teams maakt het voor teams mogelijk in een speciale virtuele omgeving samen te werken op basis van onderwerp. De techgigant ontdekte dat gebruikers echter nog niet alle mogelijkheden van deze specifieke omgevingen wisten te benutten. Microsoft besloot daarom, onder meer op basis van feedback van eindgebruikers, de look & feel aan te passen. Met de nieuwe omgeving kunnen gebruikers volgens de techgigant de channels aanpassen en de eigen productiviteit verhogen.

Nieuwe opties

Met het vernieuwde conversatie-overzicht van de kanalen kunnen gebruikers nu makkelijker zien welke conversatie binnen het onderwerp het belangrijkst is. Dit maakt het mogelijk om snel inhoud te vinden en te beantwoorden, net als in een chat-omgeving.

Door belangrijke conversaties uit te klappen, kunnen zij deze blijven volgen, wanneer zij andere werkzaamheden uitvoeren. Zo moeten zij niet constant een scherm reserveren voor Teams.

Een scherm waarop een groep mensen op een scherm wordt weergegeven.

Met een andere nieuwe functie kunnen gebruikers zelf de samenstelling of de plaatsing van een recente conversatie aanpassen. Deze kan naar eigen inzicht bovenaan of onderaan een kanaal worden geplaatst. Standaard gebeurt dit onderaan een kanaal, maar het is mogelijk deze naar boven de halen.

Ook is de samenstellings-box versimpeld en werd het algemene informatie-overzicht van een Teams-kanaal gestroomlijnd voor meer duidelijkheid.

Een screenshot van het nieuwe Microsoft Office 365.

Nieuwe zoekfunctionaliteit in preview

Verder is ook de zoekfunctionaliteit binnen een kanaal aangepast. Deze feature is nog in publieke preview, maar biedt een nieuwe ‘find in channel’-zoekknop die in het kanaal-informatieoverzicht te vinden is.

Een screenshot van de Slack-app.

De zoekresultaten worden nu in een rechter-frame in het scherm gepresenteerd, waardoor gebruikers in een oogopslag deze resultaten zien. Bovendien gaat zo het kanaal-interface niet verloren. Na het klikken op een zoekresultaat, worden de gebruikers doorgeleid naar het specifieke bericht in de channel post.

Lees ook: Microsoft rolt snelle en nieuwe Teams client uit voor Windows en Mac