Microsoft zou opnieuw een grote ontslagronde aan het voorbereiden zijn, het bedrijf nam vorig jaar al afscheid van 18.000 werknemers en nu zou het bedrijf opnieuw duizenden banen willen schrappen. Dat meldt althans de New York Times op basis van bronnen.

Meer dan dat Microsoft een grote ontslagronde aan het voorbereiden is weet The New York Times niet te melden, wel is het duidelijk dat opnieuw de hardwaretak van het bedrijf getroffen zal worden en daaronder ook medewerkers van de smartphonetak en het voormalige Nokia. Tijdens de ontslagronde van vorig jaar waarbij 18.000 werknemers hun baan verloren werd ook de hardwaretak en de smartphonedivisie zwaar getroffen.

Microsoft had eind maart zo’n 118.000 werknemers wereldwijd, een paar honderd daarvan zijn recent overgenomen door Uber, dat ook onderdelen van Bing Maps heeft overgenomen. Verder gaan er ook nog een paar duizend werknemers over naar AOL aan het einde van het jaar, nu Microsoft een groot deel van zijn advertentieverkoop heeft uitbesteedt.

Daarbovenop komt nu nog een grote ontslagronde aldus The New York Times, wat betekent dat het totaal aantal werknemers ruim onder de 100.000 moet uitkomen aan het einde van dit jaar. De ontslagronde wordt mogelijk later vandaag aangekondigd.