Abonneer je gratis op Techzine!

Sinds een paar dagen is het mogelijk om deel te nemen aan de beta van Battlefield 3. Inmiddels zijn er echter onofficiële servers opgedoken waarin het mogelijk is om het strijdtoneel te betrekken met 64 spelers.

Deze servers zijn echter niet van Electronic Arts zelf maar zijn onofficiële servers waar een hack op is uitgevoerd. Door de hack is de mogelijkheid ontstaan om de multiplayermap Métro met het dubbele aantal spelers dan normaal te spelen. In de originele vorm is er namelijk maar plaats voor maximaal 32 spelers, op de gehackte servers speelt men met 64 spelers. In theorie zou 128 spelers binnen één map ook mogelijk moeten zijn, al moet de game dan wel verder geoptimaliseerd worden, op dit moment is het technisch nog niet haalbaar.

De hack schept wel hoop voor de fanatieke gamers die teams van ieder 16 spelers te klein vinden. Mogelijk doet de mogelijkheid tot grotere teams ooit nog wel eens zijn intrede in Battlefield 3. De onofficiële servers werden opgemerkt in de serverlijst op Battlelog. In deze lijst met alle beschikbare servers zouden de onofficiële servers zijn opgevallen door het gebruik van aparte namen. Electronic Arts gaat de spelers die deelnemen aan deze servers mogelijk bannen van Battlelog.