Abonneer je gratis op Techzine!

HTC en Dropbox bieden Android-gebruikers 5 GB aan online opslacapaciteit. Dat is twee-en-een-half keer zoveel opslagruimte als gebruikers normaliter krijgen die zich bij Dropbox registreren.

Sommige mobiele gebruikers zullen denken dat dit een overbodig cadeau is van HTC en Dropbox. Immers, mobiele telefoons hebben tegenwoordig zoveel opslagruimte dat extra opslagcapaciteit nergens goed voor is.

HTC en Dropbox denken daar anders over. In nauw overleg hebben zij besloten om Android-gebruikers 5 GB aan online opslagruimte cadeau te geven. De gedachtegang hierachter is eenvoudig; Smartphones hebben weliswaar tot wel 64 GB aan opslagruimte, maar het delen van deze content met andere apparaten is nogal een gedoe.

Dit moet vooral makkelijker en sneller worden met de komst van clouddiensten. Daarom nam HTC contact op met Dropbox en ging een samenwerking aan. Dropbox biedt internetgebruikers 2 GB aan online opslagruimte als zij zich registreren op hun website. Gebruikers kunnen de opslagcapaciteit vergroten door extra vrienden uit te nodigen die ook een Dropbox-account openen. Met de gratis basisaccount is deze uit te breiden tot maximaal 10 GB. Daarnaast heeft Dropbox nog betaalde varianten voor nog meer opslagruimte.

HTC en Dropbox hebben afspraken gemaakt dat Android-gebruikers met een HTC-toestel 5 GB aan opslagruimte krijgen. Zo kunnen ze al hun bestanden eenvoudig synchroniseren en delen met andere opslagapparaten. Een nieuwe regeling om hun gebruikers nog meer in hun behoeften te voorzien.

Het is onduidelijk of dit aanbod geldt voor alle Android-gebruikers met een HTC-toestel, of alleen gebruikers van de HTC Sense versie 3.5.