Het gevecht om de gebruiker lijkt te zijn begonnen tussen de verschillende opslagdiensten. Microsoft gaat nu direct de strijd aan met Dropbox door gebruikers van deze opslagdienst één jaar lang 100GB aan opslagcapaciteit te bieden als ze overstappen op OneDrive.

Gisteren konden we melden dat ook mensen buiten de Verenigde Staten in aanmerking komen voor 100GB opslagcapaciteit op OneDrive voor een periode van twee jaar, daarvoor moet de gebruiker zijn aanmelden bij Bing Rewards. Een dienst die alleen in de Verenigde Staten bestaat, maar waarvoor de actie wel er buiten geldig is.

Nu komt Microsoft daar vandaag weer overheen met een actie voor Dropbox-gebruikers. Iedereen met een Dropbox-account kan nu overstappen naar OneDrive en krijgt van Microsoft 100GB aan opslagcapaciteit cadeau voor de periode van één jaar. De eisen die Microsoft stelt aan deze actie is dat gebruikers zich aanmelden via deze link, het "Getting Started"-document van OneDrive uploaden op hun Dropbox en akkoord gaan met ontvangen van promotionele e-mails van Microsoft.

Na een jaar vervalt de 100GB aan opslagcapaciteit maar blijven de bestanden wel bewaard. De gebruiker kan dan pas weer bestanden uploaden als hij of zij ruimte heeft vrijgemaakt.

Microsoft opent hiermee direct de aanval op Dropbox en probeert het gebruikers zover te krijgen dat ze overstappen. Uiteindelijk hoopt Microsoft deze gebruikers warm te krijgen voor meer clouddiensten van het bedrijf zoals Office 365.