Opslagdienst Dropbox heeft een nieuwe versie van haar Android app gelanceerd, met een zeer interessante optie, namelijk het automatisch synchroniseren van je foto’s met je Dropbox.

Het is in de nieuwe versie mogelijk om net gemaakte foto’s direct automatisch te synchroniseren met je online Dropbox-account. Met deze functie voegt Dropbox een behoorlijk interessante feature toe. Een ander pluspunt aan de nieuwe feature is de mogelijkheid om een foto te uploaden in elk formaat, waarmee er geen beperkingen op bestandsgrootte of afmeting zijn en er geen kwaliteit verloren gaat.

Dropbox heeft de nieuwe functie overigens goed doordacht voordat zij deze implementeerde. Zo krijg je als gebruiker gelukkig de keuze om de foto’s te synchroniseren via je databundel, via een WiFi-verbinding of via beide. Voor mensen met een wat kleinere databundel is dat wel zo prettig. Een andere nieuwe feature van Dropbox is de mogelijkheid om foto’s op je PC automatisch te synchroniseren elke keer als je een USB-stick, flash drive of memory stick aansluit met foto’s daarop. Echter zal je, wanneer je veelvuldig gebruik maakt van deze nieuwe functies al snel te kort schieten qua opslagruimte bij een standaard account.