Dropbox maakt het met een nieuwe functie mogelijk om screenshots die worden gemaakt automatisch op te slaan op de clouddienst. Ook voegt Dropbox een functie toe waarmee foto’s vanuit iPhoto voor Mac OS X automatisch geïmporteerd kunnen worden.

Bij de desktopversie van Dropbox is het nu mogelijk om in te stellen dat Dropbox automatisch al je screenshots uploadt. Daarnaast zal de service automatisch een link kopiëren naar je klembord. Hierdoor zijn de screenshots direct beschikbaar voor het plaatsen op het internet.

Eerder moest je na het maken van een screenshot de afbeelding eerst plakken in een programma, om het vervolgens op te slaan. Daarna kon je pas beginnen met het uploaden van de foto. Het enige nadeel hieraan is dat de foto’s al in je Dropbox staan voordat je de afbeelding kan bewerken. Overigens zal de functie niet standaard aanstaan, dus als je niet wil dat de screenshots online worden opgeslagen is dit geen enkel probleem.

Voor mensen die OS X gebruiken is er ook een functie toegevoegd waarbij de foto’s van iPhoto automatisch naar Dropbox geïmporteerd kunnen worden. Hierdoor hoef je niet meer iedere foto er apart bij te zoeken om de foto op Dropbox op te slaan. Daarnaast krijg je hierdoor de mogelijkheid om Dropbox te gebruiken als online back-up.