1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

OnLive heeft een applicatie voor Android-tablets uitgebracht, waarmee het gratis onder andere Windows 7 en Microsoft Office via de cloud naar je tablet streamt.

Eerder dit jaar introduceerde OnLive de desktop-app voor de iPad, nu zijn de Android-tablets aan de beurt. Dankzij baanbrekende videocompressietechnieken is het mogelijk om de desktop cloud naar een tablet te streamen.

De app zal in twee versies te verkrijgen zijn, een gratis versie (Standard) waarbij gebruikers 2GB online opslag en de beschikking over Windows Office-applicaties zoals Word 2010, Excel 2010 en PowerPoint 2010 krijgen, alsook een aantal standaard Windows-applicaties, waaronder Adobe Reader X. Video’s en muziek kunnen direct vanaf de cloud gestreamed worden en opgeslagen bestanden kunnen van de OnLive desktop website worden gedownload.

Dan is er ook nog een betaalde versie, het Plus-abonnement voor 4,99 dollar per maand, deze versie geeft toegang tot Internet Explorer 9, Adobe Flash, Dropbox en prioriteit op de OnLive servers.

Dan komen er binnen onbekende tijd ook nog Pro en Enterprise versies, maar deze zijn nog niet beschikbaar. Deze versies zullen nog meer opslagruimte en de mogelijkheid om PC applicaties te installeren bieden. In de toekomst zal hier onder andere nog Live desktop sharing en voice chat aan toegevoegd worden. Om de app te kunnen draaien is minimaal Android 2.3 nodig.