1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

OnLive, bekend van de gamestreamingdienst, gaat zijn technologie inzetten om Windows-applicaties naar iPads te streamen. Later wordt applicatiestreaming beschikbaar op andere tablets, smartphones, PC en Mac.

Dat meldt automatiseringgids op zijn website. Net zoals bij CloudOn kunnen er door iPad-gebruiker Microsoftfunctionaliteiten benaderd worden die in een cloudomgeving draaien. Hiervoor is een speciale app nodig die in de appstore gratis is te downloaden. De app genaamd OnLive biedt een volledige Windows 7 desktop omgeving met Office-applicaties. Daarnaast zijn er meerdere zakelijke toepassingen die zowel betaald als gratis beschikbaar zijn.

De opslagcapaciteit is voor de gratis gebruikers beperkt tot 2 gigabyte. De standaard desktop draait alleen Word, Excel en PowerPoint. Toegang tot de andere applicaties waarschijnlijk niet mogelijk. Voor bedrag van 9,99 dollar per maand kunnen deze beperkingen worden opgeheven en zal er 50 gigabyte aan opslag beschikbaar worden gesteld. Ook kunnen gebruikers zelf applicaties toevoegen, mits deze door OnLive niet schadelijk worden gevonden.

Naast deze twee versies zal er in de toekomst ook een enterprise-variant uitgebracht worden. Deze versie zal gecentraliseerde beheersmogelijkheden bieden en de mogelijkheid voor integratie met bedrijfstoepassingen. De eerste twee varianten worden na verwachting deze week voor de consument vrijgegeven. Liefhebbers kunnen je op de website van OnLive op de hoogte blijven door zich in te schrijven.