1 min

Microsoft heeft Visual Studio 2012 officieel gelanceerd in september tijdens een evenement in San Fransisco. Het bedrijf meldt nu dat het een grote update heeft uitgegeven voor het ontwikkelprogramma.

In een bericht op de blog van Visual Studio laat S. Somasegar, vice-directeur van Microsoft’s ontwikkelaarsdivisie, weten welke veranderingen de update met zich meebrengen. Zo heeft de eerste update voor Visual Studio 2012 ondersteuning voor mixed-mode managed/native debuggen en voor native debuggen voor ARM-toestellen. Ook is er een verbeterde ondersteuning voor het testen van Windows Store-apps, plus de bijbehorende diagnose. Daarnaast hebben ontwikkelaars van Windows Phone-apps er nu een code-analyse bij, om ze te helpen bij het verbeteren van hun apps.

De update, die gedownload kan worden vanaf de Microsoft-website, beschikt ook over een verbeterde ondersteuning voor het maken van SharePoint-applicaties. Ook heeft Microsoft nog meer ondersteuning toegevoegd voor ontwikkelteams die gebruik maken van een agile-werkwijze, zodat deze nog efficiënter kunnen opereren. Somasegar geeft daarnaast aan dat er voor het testen van apps nu ook cross-browser ondersteuning is met de mogelijkheid om in Internet Explorer de tests op te nemen om later af te spelen in de meeste moderne browsers.