1 min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Het aannemen van verschillende oud-medewerkers van AMD en een aantal openstaande vacatures van Apple wijst erop dat het bedrijf de ontwikkeling van chips meer en meer in eigen hand wenst te nemen. Apple zou zijn chipafdeling in Florida flink willen uitbreiden.

Apple heeft in de afgelopen periode twaalf medewerkers aangenomen die voorheen werkzaam waren bij chipfabrikant AMD. Deze mensen zijn ondergebracht in Orlando in Florida, waar Apple’s chipafdeling gevestigd is. Er staan daarnaast nog andere vacatures open die eveneens wijzen op de aanvulling van Apple’s chip-team, of zelfs het opzetten van een nieuw team.

Zo vraagt de Amerikaanse fabrikant sinds januari jongstleden bijvoorbeeld om een medewerker die ervaring heeft met het samenstellen van teams, het team dat Apple in gedachte heeft moet zich bezighouden met de ontwikkeling van eigen complexe halfgeleiders. Waarschijnlijk moeten chips voor de iPhone, iPad en toekomstige producten gemaakt worden.

De komst van veel AMD-medewerkers is overigens niet zo gek. AMD moest de afgelopen jaren veel medewerkers ontslaan, onder andere juist in Orlando. De kans is groot dat een deel van de getroffenen hun heil nu bij Apple zoeken.