Apple heeft een aantal vacatures op de site van het bedrijf toegevoegd. Eén van deze vacatures springt er duidelijk uit, Apple zoekt namelijk een System-on-a-Chip (SoC) Modelling Architect / Lead, ofwel iemand die centraal zal staan in het ontwerpproces van een nieuwe SoC-chip. De vacature lijkt er op te duiden dat Apple de ontwikkeling van de SoC’s nog meer in eigen hand wil nemen.

Met Apple’s keuze om een zelf ontwikkelde SoC-chip te introduceren in de iPhone 5 en nu de specifieke vraag naar een expert op het gebied van SoC-chip ontwikkeling, kunnen we aannemen dat Apple door wil gaan met het leveren van eigen SoC’s in zijn producten. Verwacht wordt dat de persoon die de baan krijgt de leider zal zijn in het ontwikkelingsproces van de opvolger van de A6-chip die geïntroduceerd werd in de iPhone 5.

Het is ook mogelijk dat het bedrijf uit Cupertino met een schone lei begint aan het ontwerpproces voor SoC’s. Wat in ieder geval duidelijk wordt, is dat Apple de ontwikkeling van de SoC’s meer in eigen hand wil nemen. Dit ligt in lijn met de trend die het bedrijf inzette bij de introductie van de eerste iPad met de eigen A4-chip. Met de introductie van latere chips als de A5, A5X en A6 nam Apple constant meer zaken voor eigen verantwoording in het ontwikkelproces.

Overigens gaan er ook geruchten over een mogelijk plan van Apple waarin gesteld wordt dat Apple zichzelf heeft voorgenomen om alle Intel-processoren in zijn producten te vervangen door zelfgemaakte processors. Aangezien de vacature niet specifiek spreekt over een mobiele processor is dit niet ondenkbaar.