1 min

Tags in dit artikel

, ,

Google heeft enkele toepassingen verder geïntegreerd in de Gmail-dienst. Zo is het mogelijk direct bepaalde acties uit te voeren, zonder dat hiervoor de specifieke e-mail geopend hoeft te worden. Hierbij valt te denken aan het door een enkele klik bekijken van een geüploade video op YouTube die iemand naar je doorstuurt.

Eerder dit jaar introduceerde Google al de mogelijkheid om een eenvoudigere interactie mogelijk te maken in Gmail, zoals het direct reageren op bijvoorbeeld een uitnodiging voor een bepaald evenement die per mail verstuurd is.

Vanaf deze week heeft Google deze interactie in de Gmail-dienst een uitbreiding gegeven. Hierdoor is het mogelijk eenvoudiger en sneller om bepaalde acties bij het gebruik van specifieke diensten uit te voeren. De diensten die een integratie in Gmail hebben gekregen zijn Dropbox, OpenTable, Seamless en YouTube.


Middels de integratie van de diensten OpenTable en Seamless is het mogelijk door één druk op de knop in het postvak van Gmail een restaurant of menu te beoordelen. Een gemaakte reservering kan eveneens direct vanuit het postvak worden aangepast.

Video’s die de Gmail-gebruiker heeft geüpload op de videodiensten Vimeo of YouTube kunnen eveneens direct worden bekeken door op de nieuwe actieknop te klikken, zonder dat hiervoor eerst het bericht moet worden geopend. Op dezelfde wijze kan direct naar een Dropbox-map of een document in Google Docs worden genavigeerd.