1 min

Google heeft een vernieuwing toegepast aan haar email cliënt, Gmail, Door de verandering kan de gebruiker de cliënt gebruiken op een interactievere manier dan voorheen het geval was.

imgrb]E mail is vanuit veiligheidsperspectief behoorlijk statisch. Geen van de web-based en desktop email cliënten laat de gebruiker bijvoorbeeld JavaScript-code draaien in een HTML-email. In 2010 kwam hier echter een klein beetje verandering in, toen Microsoft dit mondjesmaat toe liet bij een paar vertrouwde partijen zoals Netflix, Orbitz en LinkdIn. Vandaag doet ook Google een stap in deze richting. Door een vernieuwing van Gmail zullen notificaties afkomstig van Google+ een stuk interactiever zijn.

De verandering kan gezien worden als de tweede stap in deze richting van Google. Sinds maart is het namelijk ook al mogelijk voor gebruikers om personen direct vanuit Gmail toe te voegen aan Circles op Google+. De update van vandaag breidt de opties echter nog verder uit. Gebruikers van Google+ kunnen namelijk vanaf vandaag berichten op Google+ bekijken, commentaar toevoegen en +1’s toekennen aan deze berichten. Dit alles dus gewoon vanuit hun Gmail-inbox. Reacties van vrienden zullen daarnaast ook real-time verschijnen binnen Gmail. De nieuwe mogelijkheden kunnen desgewenst ook uitgeschakeld worden.