De encryptie die Microsoft voor OneDrive en Outlook.com opgeschroefd. Vanaf nu worden conversaties richting andere maildiensten versleuteld, mits ondersteund. Ook wordt er gebruikgemaakt van tijdelijke sleutels zodat een gekraakte sleutel slechts korte tijd inzicht in het verkeer kan geven. Ook is een centrum geopend waar overheden de code van Microsoft kunnen nalopen.

Voortaan wordt door OneDrive en Outlook.com gebruikgemaakt van Transport Layer Security om communicatie te versleutelen. Als externe diensten het eveneens ondersteunen, wordt communicatie via e-mail voortaan versleuteld verzonden tussen de desbetreffende servers. Is er aan de andere zijde geen ondersteuning, dan wordt verloopt communicatie alsnog via platte tekst.

Met behulp van de perfect forward secrecy-standaard zullen OneDrive en Outlook.com bovendien gebruikmaken van tijdelijke sleutels. Door het gebruik van perfect forward secrecy kan enkel toegang worden verkregen tot één sessie van het totale verkeer indien een sleutel gekraakt wordt.

Microsoft heeft ook een nieuwe locatie voor overheden geopend in Redmond. In het Transparency Center kunnen overheden de broncode van Microsoft bekijken en controleren op de aanwezigheid van kwetsbaarheden en backdoors. Microsoft is van plan om dergelijke centra op meerdere locaties te openen. Het volgende centrum zal in Brussel staan.