1 min

De Nokia-afdeling die nu onder Microsoft valt heeft wederom een app ontwikkeld die een grote meerwaarde voor Windows Phone biedt. De app heet Video Tuner en hiermee kunnen gebruikers hun video’s bewerken. Windows Phone-gebruikers klaagden al langer dat er nog geen goede videobewerking-app aanwezig was op het mobiele besturingssysteem en dat is bij deze opgelost.

De nieuwe Video Tuner-app werkt alleen met Windows Phone 8.1 en zal vooralsnog exclusief voor Lumia-toestellen beschikbaar komen. Of Microsoft de app in de toekomst voor alle Windows Phone-toestellen beschikbaar zal stellen is nog onduidelijk, maar het ligt wel voor de hand.

Microsoft had zelf al de Movie Moments-app, waarmee heel basaal video’s konden worden aangepast. De Video Tuner-app van Nokia gaat een paar stappen verder. Je kunt knippen, trimmen, spiegelen, draaien, versnellen en vertragen. Daar bovenop zijn er ook nog een aantal muziek- en videofilters beschikbaar. Ook is het mogelijk om de helderheid-, contrast- en verzadigingswaardes aan te passen.

Na het bewerken van de video kan je deze uiteraard delen via de bekende sociale media-netwerken zoals Facebook en Twitter. Ook kan je de video direct opslaan op je OneDrive-ruimte.

De Video Tuner-app is hier te downloaden.