1 min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Afgelopen nacht is er een lading gebruikersnamen en wachtwoorden van Dropbopx op Reddit gepubliceerd. Naar verluidt zou Dropbox zijn gehackt en zouden er 7 miljoen accountgegevens zijn buitgemaakt, Dropbox heeft inmiddels laten weten niet gehackt te zijn en de lijst te hebben gecontroleerd.

Volgens Dropbox komt de lijst niet overeen met accounts bij de opslagdienst. Ook stelt het bedrijf niet te zijn gehackt, de gebruikersnamen en wachtwoorden zijn uit andere bronnen verzameld en met de gegevens wordt wel geprobeerd om in te loggen bij verschillende online diensten, waaronder Dropbox.

Dropbox heeft een systeem draaien waarbij verdachte inlogpogingen worden gedetecteerd en de wachtwoorden van dergelijke accounts worden gereset. Dropbox stelt dat alle data die bij de dienst is opgeslagen gewoon veilig is en er geen accountgegevens zijn buitgemaakt bij Dropbox.

Mensen die hun account extra willen beveiligen wordt aangeraden op twee-staps-verificatie in te schakelen, op die manier zijn je gegevens nog veiliger.