2min

Tags in dit artikel

, ,

Onder de codenaam Bigtop zou Google volgens Android Police werken aan een alternatief voor Gmail. Bigtop is een e-maildienst die zich richt op het vereenvoudigen van het ‘afwerken’ van e-mail.

Android Police heeft al ontwikkelversies van de Android- en web-app van Bigtop mogen aanschouwen, er zou ook gewerkt worden aan een app voor iOS. Opmerkelijk is dat Bigtop -op dit moment- niet voorzien is van de Google-merknaam. Dit zou kunnen betekenen dat Google de dienst als een losstaand product op de markt zou willen zetten. Het kan eveneens aanduiden dat Bigtop gebruikt kan worden in combinatie met andere maildiensten.

Met Bigtop wordt vermoedelijk gericht op eenvoud bij het behandelen van e-mail. Een e-mail wordt gezien als een taak, een concept dat we bijvoorbeeld ook bij Mailbox hebben gezien. De gebruiker kan een e-mail tot nader orde uitstellen, als gelezen markeren of vastpinnen. Mails die dezelfde taak aangaan kunnen bovendien gegroepeerd worden.

Hoewel Google de eigen merknaam niet op Bigtop plakt, worden de apps wel voorzien van Material Design, een ontwerptaal die Google eerder dit jaar introduceerde en over alle apps en diensten wil uitrollen.

Het is nog onduidelijk of en wanneer Bigtop zal worden gepresenteerd.