1 min

Dropbox heeft alweer zijn vierde kantoor in Europa geopend en deze keer is de keuze gevallen op Amsterdam. Vanuit Amsterdam wil het bedrijf meer bedrijven overtuigen om gebruik te maken de Dropbox-diensten en software. Volgens het bedrijf zorgt de software ervoor dat werknemers effectiever kunnen samenwerken.

Dropbox heeft wereldwijd inmiddels 400 miljoen gebruikers, waarvan de meeste een gratis privé-account hebben. Dat vind het bedrijf ook prima en een enkeling die meer opslagcapaciteit wil die sluit een abonnement af bij de internetdienst. Dat is echter niet waar de meeste omzet van Dropbox vandaan komt, die komt van de bedrijven.

Om bedrijven te overtuigen van het zakelijke Dropbox-aanbod opent het bedrijf nu kantoren zodat er op lokaal niveau contact kan worden gelegd en aan bedrijven de voordelen kunnen worden gepresenteerd van Dropbox Business en Dropbox Enterprise.

Steeds meer bedrijven grote organisaties kiezen voor Dropbox als hun online cloudplatform om documenten op te slaan en te delen. Inmiddels kent Dropbox 150.000 zakelijke gebruikers en dat aantal neemt alleen maar toe, aldus het bedrijf.