‘Microsoft overwoog om Slack over te nemen voor acht miljard dollar’

Microsoft heeft plannen gehad om de communicatie- en samenwerkingsdienst Slack over te nemen voor een bedrag van acht miljard dollar. Het plan ging uiteindelijk niet door omdat Nadella en Gates niet overtuigd waren van de plannen. Microsoft wil nu Skype verder door ontwikkelen om beter te kunnen concurreren met Slack.

Microsoft had vergaande plannen om Slack over te nemen, het bedrijf uit Redmond wilde mogelijk acht miljard dollar op tafel leggen, omgerekend zo’n 7,3 miljard euro. Uiteindelijk waren het Satya Nadella en Bill Gates die de overname tegenhielden. Zij zijn niet overtuigd van de meerwaarde die Slack kan bieden aan Microsoft, het bedrijf zou dat zelf moeten kunnen invullen met de bestaande diensten en dan voornamelijk met Skype. Naast Skype beschikt Microsoft ook nog over SharePoint, Yammer en Skype for Business.

Wat wel voor Slack spreekt is dat de dienst gigantisch snel groeit en veel bedrijven inmiddels ondersteuning bieden voor Slack. De vele integratie mogelijkheden maken de dienst ook steeds populairder. Slack heeft zelf recent bekendgemaakt dat het gaat werken aan eigen audio- en videodiensten, om beter te kunnen concurreren met Hangouts en Skype.

Bron:Techcrunch