2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Microsoft is een concurrent aan het ontwikkelen voor Slack. Dat is een veelgebruikte applicatie waarin teams met elkaar kunnen communiceren, die ondertussen bijna 3,8 miljard dollar waard is. Geen wonder dus dat Microsoft, dat sinds Satya Nadella CEO is zich extra richt op de zakelijke markt, daar iets mee wil gaan doen.

De website MSPowerUser meldt dat Microsoft nu een groepchat app genaamd Skype Teams bouwt, een applicatie speciaal voor bedrijven die meegeleverd moet worden met Office 365. De functionaliteit komt grotendeels overeen met die van Slack, al is er een belangrijk verschil.

Binnen Skype Teams kunnen mensen op meerdere manieren met elkaar communiceren. Zo zijn er publieksgroepen waarin gechat kan worden, maar kunnen mensen ook individuele gesprekken voeren. Een extra functionaliteit, die Slack ontbeert, is de threaded conversation. Daarvoor hoeft geen aparte groep gemaakt te worden, maar kunnen gebruikers zoals op een internetforum over een onderwerp discussiëren.

Skype Teams maakt het verder mogelijk om notities en documenten te delen. Uiteraard kunnen er ook, gezien de integratie met Skype, videogesprekken gevoerd worden. Microsoft wil het ook mogelijk maken om online vergaderingen te plannen, wellicht met de functionaliteit van de zelflerende planner Genee die het recent opkocht. Tot slot meldt MSPowerUser dat er gebruik gemaakt wordt van Skype’s Bot framework, waardoor ontwikkelaars de functionaliteiten eenvoudig kunnen integreren in hun eigen diensten.

Overigens had Microsoft lange tijd vergaande plannen om Slack over te nemen. Men wilde het bedrijf voor acht miljard dollar opkopen, maar was op dat moment niet overtuigd van de meerwaarde ervan.