Dropbox voegt vandaag een gloednieuwe functionaliteit toe aan zijn applicatie. Binnen de mobiele app is het voortaan mogelijk om documenten te scannen en direct te uploaden. Het idee is dat op die manier meer bedrijven gebruik gaan maken van de functionaliteit.

"We houden nog altijd van analoge hulpmiddelen, schrijven op whiteboards en gebruiken nog post-its en drukken vellen papier af," vertelde Todd Jackson, productontwikkelaar bij Dropbox. "We willen die analoge informatie nemen en gebruikers helpen die op Dropbox te plaatsen en het beter te doorzoeken en makkelijker toegankelijk maken."

Afgezien van de optie om documenten in te scannen, is er een slimme extra functionaliteit toegevoegd. Op het moment dat iemand middels de app een document inscant, wordt er automatisch een speciaal programma toegepast dat de tekens op documenten herkent. Daardoor kan de inhoud van documenten doorzocht worden.

Deze nieuwe functie is voorlopig alleen beschikbaar voor iOS-gebruikers. Er zou wel snel een update moeten volgen voor Android, maar het is nog niet bekend wanneer deze er komt. Dropbox maakt het verder mogelijk om Word, PowerPoint en Excel-documenten te maken binnen de app. Ook kunnen ingescande documenten naar Microsoft Office omgezet worden.

Nog een andere functie die vandaag ingevoerd is, is de mogelijkheid om oudere versies van documenten te bekijken. Daardoor kan gemakkelijk gekeken worden hoe documenten veranderd zijn en is het eenvoudig om eerdere wijzigingen terug te zetten.