Commvault kondigt samenwerking aan met Google Cloud

Commvault kondigt samenwerking aan met Google Cloud

Tijdens het Commvault Go-evenement in Washington DC heeft Commvault bekendgemaakt dat het een intensieve samenwerking aan gaat met Google om ondersteuning te bieden voor Google Cloud Platform. Hierdoor wordt het mogelijk voor Commvault-klanten om gebruik te maken van alle verschillende Google clouddiensten.

Met deze nieuwe strategische samenwerking heeft Commvault een grote stap gezet in ondersteuning voor de multi-cloud. Azure en AWS worden door Commvault al ondersteund, nu komt daar Google Cloud Platform bij. Klanten kunnen hun data nu op een veilige, betrouwbare en snelle manier in de Google Cloud opslaan of gebruiken. Vanuit de Commvault appliance kan nu data worden beheerd over de drie grootste cloudplatformen ter wereld. Dit alles vanuit één appliance en in combinatie met alle datatechnologie die Commvault in huis heeft.

Commvault ondersteunt alle vier de verschillende opslagclasses die Google te bieden heeft; Coldline, Nearline, Regional en Multi-regional. Bestaande klanten van Commvault kunnen nu ook kijken of het verstandig is om een deel van hun data te verdelen over meerdere cloudomgevingen. Dat kan zijn op basis van beschikbaarheid en snelheid, maar ook vanuit een kostenoogpunt.

Uit onderzoek van Commvault blijkt dat 56 procent van de organisaties van plan is om volledig naar de cloud te migreren of al volledig vanuit de cloud opereert. Uit onderzoek van Google blijkt dat 75 procent van alle IT-professionals aangeeft dat vooral data-opslag zal worden uitbesteedt naar de cloud.

https://www.youtube.com/watch?v=vK1bAjWgmi8

Op basis van dit onderzoek is de samenwerking tussen Commvault en Google een hele grote stap voorwaarts voor Commvault. Het ondersteunt nu de drie grootste cloudproviders ter wereld, hierdoor maakt het voor bedrijven niet meer uit welke cloudprovider de voorkeur heeft, want Commvault kan alle data beheren op deze cloudnetwerken. Of het nou gaat om Microsoft of Oracle SQL-databases, virtual machines, Big Data-platformen als Hadoop of gewoon platte data-opslag. Vanuit de appliance is alle data te beheren en in te zien.

Naast de samenwerking tussen Google Cloud Platform en Commvault heeft Google het ook mogelijk gemaakt voor Commvault om backups te maken van bedrijfsdata in Google GSuite.