2min

Veeam zal voor 42,5 miljoen dollar N2WS overnemen, een bedrag dat omgerekend neerkomt op ongeveer 35 miljoen euro. Het back-up en disaster recovery bedrijf focust zich op Amazon Web Services (AWS) workloads. N2WS’ specifieke databescherming voor AWS zal gecombineerd worden met Veeam’s bestaande mogelijkheden voor het beschermen van virtuele-, fysieke- en cloudomgevingen.

Na de overname gaat N2WS door als een onafhankelijk bedrijf met de belangrijkste kantoren in de Verenigde Staten, Israël en het Verenigd Koninkrijk. Daarom behoudt N2WS zijn eigen naam, al zal het wel omschreven worden als “a Veeam Company.” Waarschijnlijk blijft huidig CEO Jason Judge het bedrijf leiden.

Peter McKay, co-CEO en president van Veeam, ziet dat enterprises kijken naar het migreren van meer workloads naar de public cloud. Hij vindt een robuuste en intuïtieve databeschermings- en availability-oplossing dan ook noodzaak.

Door de acquisitie krijgt Veeam toegang tot N2WS-technologie en research and development (R&D), zodat de databescherming voor AWS workloads naar Veeam Availability Platform komen. Anderzijds kan N2WS gebruikmaken van Veeam’s R&D en de databeschermingsmogelijkheden.

Groei

Om N2WS te laten groeien zullen de teams van het bedrijf intact blijven. Dat betekent tevens sales, marketing, R&D en customer service. In 2017 groeide de omzet van N2WS nog met 102 procent. Overigens groeide Veeam zelf ook flink in het afgelopen jaar. Zo realiseerde het bedrijf 827 miljoen dollar aan boekingen, het succesvolste jaar uit de historie.

Veeam wil dit jaar wederom een eigen record breken door een omzet van een miljard dollar te behalen. Om een groei te versnellen kan een bedrijf kiezen om overnames te doen. Met het kopen van N2WS zien we een teken dat er inderdaad werk van het doel gemaakt wordt.