Rubrik laat aan Techzine weten over een nieuw partnerprogramma, het zogeheten Rubrik Technology Alliance Program (TAP). TAP brengt techbedrijven samen die de functionaliteit van Rubriks Cloud Data Management, Polaris SaaS-platform en Datos IO uitbreiden. Een flink aantal IT-partijen werkt al samen met Rubrik.

Zo maken onder andere SAP, VMware, Amazon Web Services, Cisco, Fortinet, Google Cloud, Lenovo, Microsoft, Nutanix en Pure Storage al deel uit van het partnerprogramma. Zij zijn geselecteerd op basis van technologische innovatie, marktleiderschap en overeenstemming met de Rubrik-waarden. TAP stelt een aantal eisen aan deelnemers, aan de hand daarvan krijgen ze het Foundation-, Solution- of Strategic-niveau toegekend. Foundation is dan het laagste niveau, Strategic het hoogste.

Mogelijkheden

Eén van de grootste voordelen die deelname aan het partnerprogramma met zich meebrengt, is de toegang tot technische hulpmiddelen en de API’s van Rubrik. De technische integraties die hierdoor te ontwikkelen zijn, leiden tot een gezamenlijke oplossing. Daarnaast wijst Rubrik op toegang tot gezamenlijke marketingaanbiedingen en verkoopprogramma’s die voor de geïntegreerde oplossing bewustzijn moeten creëren en nieuwe kansen moeten bieden. Aangesloten partijen krijgen ook toegang tot productinformatie, training en het ondersteuningsteam van Rubrik. Daardoor moeten oplossingen snel te bouwen en valideren zijn.

Rubrik ziet het nieuwe programma vooral als de volgende stap in het bouwen van een rijk ecosysteem. TAP voegt dan ook technologie-integratiepartners toe aan het partnerbedrijfsmodel van Rubrik.

Uitbreiding

Rubrik timmert deze periode flink aan de weg om zijn technologie en het bedrijf verder te laten groeien. Zo haalde het medio januari nog ongeveer 229 miljoen euro op tijdens een investeringsronde, waardoor de waardering uitkomt op 3,3 miljard dollar. Destijds gaf het bedrijf aan de investeringen te willen gebruiken voor algemene bedrijfsdoeleinden, toekomstige innovatie en de lancering van belangrijke producten voor 2019. Die producten zullen inspelen op de overgang naar public cloud en de toename van data.