DataRobot en Snowflake gaat nauwer samenwerken. Onderdeel van deze samenwerking is de integratie van het DataRobot AI-platform in Snowflake Snowpark. Hierdoor kunnen klanten straks sneller AI-modellen ontwikkelen, trainen en implementeren.

Binnen de uitgebreide samenwerking krijgen klanten van DataRobot’s AI-platform de mogelijkheid de diverse functionaliteit van Snowflake te gebruiken. Met de integratie van beide technologieën krijgen zij de kans om sneller AI-modellen te ontwikkelen, trainen en implementeren.

De technologie van Snowflake ondersteunt hierbij vooral op het gebied van schaalvergroting, maar ook met het uiteindelijk kunnen leveren van geconfigureerde en volledig functionele omgevingen.

DataRobot Prediction Servers en Snowpark Data Cloud

Concreet bestaat de integratie uit de combinatie van de zogenoemde DataRobot Prediction Servers en de recent aangekondigde Java user-defines functions (UDF) voor Snowpark van Snowflake. Met DataRobot Prediction Servers kunnen klanten ieder DataRobot-model dichter bij de productiedata brengen en deze in bestaande pijplijnen en applicaties integreren. Door de komst van de Java UDF’s voor Snowpark, kan DataRobot met DataRobot Prediction Servers nu ook rechtstreeks AI- en ML-modellen naar het Cloud Data Platform brengen.

Tip: Snowflake-CEO Slootman spreekt over industriefocus en groei

Voordelen integratie

Voor data-engineers, ontwikkelaars en data scientists brengt dit vele voordelen met zich mee. Denk daarbij onder meer aan coderen in een taal naar keuze en het direct uitvoeren van ETL/ELT-, datapreparatie- en feature engineering-workloads rechtstreeks in de Data Cloud-omgeving van Snowflake. Dit moet volgens beide techbedrijven leiden tot betere prestaties, schaalbaarheid en ‘concurrency’ met extern gehoste diensten.

Verder biedt de toegevoegde functionaliteit van Snowpark ook een pipeline voor zogenoemd ‘in-database model scoring’ voor het op grote schaal uitvoeren van ‘Code Gen’-geschikte implementaties. De integratie van het DataRobot AI-platform met Snowpark van Snowflake is per direct beschikbaar.

Tip: DataRobot updatet platform om AI voor iedere werknemer te versimpelen