2min

Snowflake is bezig de programmeertaal Python dieper in zijn Data Cloud-platform te integreren. De nieuwe tool Snowflake for Python en nauwere integratie van het overgenomen Streamlit moeten hiervoor zorgen.

Met de algemene beschikbaarheid van Snowflake for Python ondersteunt de dataspeler nu meer programmeertalen die data scientists voor hun werkzaamheden gebruiken. Denk onder meer aan Java, Scala en SQL.

De oplossing zorgt ervoor dat Python direct in het Snowflake ontwikkelframework wordt geïntegreerd. Hierdoor kunnen ontwikkelaars in deze taal API’s ontwikkelen die data op het Data Cloud-platform verwerken, zonder deze data naar hetzelfde platform te verplaatsen als de applicatie. In de afgelopen vijf maanden is Snowflake for Python al door honderden eindgebruikers omarmd.

Betere integratie van Streamlit-technologie

Daarnaast kondigt Snowflake aan dat het dieper de technologie van het in maart overgenomen Streamlit in zijn platform integreert. De integratie van deze technologie, ook in een public preview beschikbaar, helpt ontwikkelaars met het bouwen van data analytics- en machine learningmodellen in Python boven op het Snowflake-platform. Hiermee kunnen ontwikkelaars makkelijker de security- en governance features van het platform gebruiken.

Bovendien kunnen zij op het Snowflake-platform ontwikkelde applicaties met de Streamlit-technologie eenvoudiger delen met anderen. De tool genereert met een enkele muisklik een URL die vervolgens met anderen kan worden gedeeld.

Meer Python-verbeteringen

Naast deze twee belangrijke updates, voert Snowflake nog een aantal andere veranderingen voor Python-liefhebbers door voor zijn Data Cloud-platform. Onder meer stelt het Snowflake-optimized dataplatforms in public cloud beschikbaar, eerst op AWS. Met deze platforms kunnen Python-ontwikkelaars direct in Snowflake grote ML-trainingsmodellen en andere geheugenintensieve werkzaamheden draaien. Er komt ook een private preview beschikbaar van Python Worksheets voor het ontwikkelen van applicaties, data pipelines en ML-modellen in de Snowflake Data Cloud.

Ook wordt de wetenschappelijke Python-distributie Anaconda verder ondersteund. Zo zijn straks de open-source Python libraries van Anaconda toegankelijk voor Snowflake-gebruikers zonder handmatige installatie.

Algemene Snowflake-updates

Meer algemene updates voor het Snowflake-platform zijn een verbeterde ontwikkelingsmogelijkheid voor data pipelines, zoals het sneller onboarden van data, en de introductie van native dynamische tabellen en het transparant maken van pipeline failover voor data pipeline-ontwikkeling.

Verder zijn er meer observability- en ontwikkelfeatures aan het platform toegevoegd. Vooral op het gebied van alerts, logging, taakgrafieken en historische inzichten. Al deze features zijn nu of in public of private preview. Tot slot is nieuwe functionaliteit toegevoegd voor het versnellen van zoekvragen op het platform en is hiervoor onder meer de geïntegreerde zoekmachine verbeterd.

Tip: Snowflake wil cybersecuritywereld veranderen met security workload